Om filmproduktion.

ThunholmLife erbjuder tjänster inom filmproduktion som skräddarsys beroende på målsättning. Film för sociala nätverk, webbplatser, intern kommunikation, TV eller andra plattformar. ThunholmLife hjälper företag, organisationer, föreningar och privat-personer att kommunicera genom rörlig bild / filmproduktion.

Att producera film är en kreativ- och spännande process där svar och lösningar ofta dyker upp när man minst anar det. En stark idé är grundreceptet för en lyckad filmproduktion. Möjligheterna med rörlig bild är oändliga och intresset för välproducerade filmer bara ökar. Jag producerar bland annat reklamfilmdokumentärfilmeventfilminformationsfilmbröllopsfilm m.fl.

Kvalitétssäkrade filmer

I mina filmproduktioner går materialet igenom ett antal faser för att kvalitétssäkra både bild- och ljud. Jag ser till att filmen ser schysst ut på flera skärmar och att ljudet håller korrekt ljudnivå vid uppspelning på t.ex en mobiltelefon eller iPad.

En film kan ha många olika syften och därför är det bra att ha koll på vad ni vill kommunicera med filmen. Syftet kan tillexempel vara att informera, underhålla eller skapa engagemang för ett ämne eller en produkt/tjänst.

Processen ser olika ut

Det bästa med att göra film är att se en idé transformeras till någonting som flera människor kan ta del av. Att skapa någonting från ingenting, helt enkelt. Filmprocessen skiljer sig kraftigt beroende på typ av film, ändamål, budget och inspiration. Min process brukar innehålla en koncept-fas, en inspelningsfas och en klippfas där ljudläggning, mixning, color grading och formatanpassning ingår. Dessa steg är naturligt integrerade i alla filmproduktioner som jag gör.

Kundreferens: Sten Bumlingen