OS-Uppdrag för Discovery+

Under Sommar- och Vinterspel i Tokyo och Peking konsultade jag som Digital Sports Editor för Discovery+ och skapade dagliga höjdpunktsklippningar och svep till discoveryplus.se.Sommaren 2021 fick jag möjligheten att assistera det digitala teamet på Discovery+ med höjdpunktsklippning under Sommarspelen i Tokyo. Jag arbetade som konsult och min uppgift var att ta ut höjdpunkter från matcherna och sedan sätta samman dessa för DiscoveryPlus digitala plattform. Vi var ett tiotal personer som jobbade skift under dessa intensiva veckor för att hinna bevaka så mycket som möjligt. Förutom att bevaka individuella matcher skapade jag ofta höjdpunktssvep från dagen som gått, med fokus på svenskarnas insatser. Vi var alla stationerade runt om i Sverige så kommunikationen skedde via Slack vilket fungerade otroligt bra. Året därpå kom även frågan om Vinterspelen i Beijing vilket jag tackade ja till.

Det var ett tufft uppdrag som jag fick kämpa hårt med för att navigera mig igenom utan att bränna ut mig totalt. Jag är tacksam för möjligheten men har insett att jag föredrar att jobba under mindre pressade omständigheter.

/Linus

Tillbaka till blogg