Filmproduktion av ny YouTube-kanal

I slutet av januari fick jag frågan om att vara med och starta upp en ny YouTube-kanal. Ett spännande uppdrag där kanalens huvudperson, Peter, kommer att göra en långsiktig resa mot det som kallas för the Six Star Journey. Och vad innebär då detta? Jo, sex lopp fördelat på sex platser runt om i världen - Tokyo, London, Berlin, Boston, New York och Chicago. Detta är också känt som World Marathon Majors. Peter påbörjade resan 2022 och har sedan dess sprungit Chicago- och Berlin Marathon. Peter uppskattar att resan kommer att ta ytterligare 3-4 år att slutföra.

Syftet med YouTube-kanalen är att Peter ska dela med sig av sin resa och förhoppningsvis inspirera andra till att börja träna. Förutom löpning kommer också kanalen att handla om Peters hundar, bilar, resor m.m. 

Samarbetet med Peter har varit toppen och vi har genom samtal kommit fram till ett upplägg och format där Peter kan skapa eget innehåll med hjälp av en vinjett - I kombination med mitt producerade material vid speciella tillfällen. Det ska bli spännande att följa utvecklingen på YouTube-kanalen.

När det kommer till brandingen av kanalen har vi inkorpererat Peters signatur färger - rosa, snorgrön, vit och svart som ofta är återkommande i skor och träningskläder. De krylliska bokstäverna är en blinkning till Peters fascination och relation till Serbien.

Jag började att skapa en moodboard för projektet med färgerna, typsnitt, musik, tonalitet och typ av content. Vi insåg redan under filminspelningen att sittande intervju inte var grejen - utan dokumentärt berättande där saker bara sker i farten funkade som bäst för Peter. I efterproduktionen kunden jag sen hitta en röd tråd relativt enkelt. Dokumentär film är det jag gör helst, pga där får jag utrymme att vara kreativ i allra högsta grad. För mig har det varit lärorikt att klippa 13 minuters film istället för 3-5 minuter. Det är en format längd jag gärna gör mer av.

Nu ser jag fram mot att producera fler YouTube-avsnitt. Både för egen maskin, till Peter och till vem som än behöver hjälp med detta.

Tillbaka till blogg

Första episoden: