Drönarefilm med DJI Mavic Pro 3

Efter många år utan egen drönare kom äntligen möjligheten att investera i en DJI-drönare. Valet föll på DJI Mavic Pro 3 som är en drönare med flera kameror som möjliggör nya typer av perspektiv. Användningsområdet med en drönare är många. För mig har jag stundtals saknat en drönare för att kunna etablera en nya miljöer på ett pampigt och intressant sätt. Fågelperspektivet gör någonting med oss. Vi får en överblick och ett sammanhang som vi annars går miste om. Många år tillbaka krävdes det helikopter för att kunna få dessa unika vyer…

Jag ser framförallt fram emot att pröva nya typer av vinklar, perspektiv och åkningar som vanligtvis är komplext att fånga med en vanliga filmkamera. Jag har många idéer och uppslag på film som jag vill producera med drönaren. Så jag ser verkligen fram emot att utforska drönaren närmare under kommande veckor. Drönare är tillexempel perfekt för att filma en person som springer eller rör sig snabb framåt. Nya tracking-funktioner gör att kameran med enkelhet kan filma stabila och unika åkningar.

Enligt mig är kombinationen systemkamera och drönare är magiskt. Det blir per automatik en hög budgets produktion när ett par drönarklipp slängs in i klippningen. För mig är det viktigt att låta story vara det centrala och använda drönaren som en add-on för att skapa mervärde, extra dynamik i filmen. Jag ser drönarfilm som optimalt för filmproduktionen som bröllopsfilm, resefilm, verksamhetsfilm men också dokumentärfilm.

Kontakta mig gärna om du är nyfiken på drönarfilm :)

 

Tillbaka till blogg