Informationsfilm på YouTube

ThunholmLife skapar informationsfilmer till företag, redaktioner, organisationer eller till privatpersoner som vill paketera information i en informationsfilm. Ett annat syfte kan vara att etablera en närvaro på YouTube och stärka sin SEO-strategi.

Exempel på informationsfilm kan vara film som instruerar, informerar eller redogör ett händelseförlopp. Redaktionellt innehåll kan också ses som informationsfilm. Filmen kan handla om att instruera spelreglerna i padel, visa hur du monterar ett IKEA-kök eller hur du startar igång din gasolkamin på ett säkert sätt. Personligen tycker jag om att ta del av information i filmform och jag har en känsla av ett fler är som jag på den punkten.

Hur man väljer att gå tillväga när man skapar informationsfilm beror helt på vad det är man vill åstadkomma. Informationsfilm kan både vara underhållande och engagerande men ändå leverera viktig, korrekt information. I andra fall kan en mer traditionell, fyrkantig approach göra jobbet lika bra, tillexempel där ett händelseförlopp beskrivs steg-för-steg.

Så vem kan tänkas nyttja informationsfilm? De flesta skulle jag säga. På Youtube hittar du "tutorials" för precis allting du kan tänka dig. Att söka information på Youtube är nästan lika vanligt som att googla fram svaret. Dessa sökmotorer kompletterar varandra väl och därför kan det även vara smart att satsa på SEO-anpassade informationsfilmer på Youtube.

  • Idé?

    • Vad vill ni kommunicera och varför bör det kommuniceras? Steg ett är alltid en stark idé.
  • Vägen dit

    • Hur vill ni göra det och på vilket sätt? Hur vill ni att informationsfilmen ska landa hos tittaren?
  • Publicering

    • Finns det ett hem för filmen? Behöver ni investera i köpta kanaler eller går ni organiskt?

Kundreferens: Gasoltuben.se