Eventfilm vid kick-offs och andra företagsevent.

ThunholmLife erbjuder filmproduktion av olika typer av företagsevenemang runt om i Sverige och världen. En eventfilm är precis som det låter - en dokumentation av en tillställning/happening som sedan kan användas i olika syften. Tillexempel för organiska inlägg, marknadsföring, intern kommunikation eller för att presentera verksamheten.

Det härliga med att filma event är att jag som fotograf också får uppleva eventet. I många fall vill arrangören visa så mycket som möjligt i filmen och lyfta det som är mest spektakulärt och påkostat. Eventfilm kan i vissa fall vara intensiva produktioner där inspelning- och postproduktion går i ett just för att arrangören vill få ut filmen dagen- eller dagarna därpå. Detta för att maximera eventets brinntid. Musikfestivaler, mässor och galor är exempel på event där materialet gärna får publiceras på sociala medier så snart eventet är över.

Nedklippning av huvudfilmen

Det fina med eventfilm är att filmmaterialet kan klippas ner i ett antal versioner för olika ändamål. Materialet kan tillexempel paketeras till korta budskapsfilmer anpassat för sociala medier som kan användas under en tid framåt. Ett kostnadseffektivt förslag är att göra en film inför kommande års evenemang, när materialet ändå finns inspelat. Möjligheterna är oändliga om man är villig att lyfta blicken och se framåt.

  • Huvudfilm

    • Eventfilmen ger en tillbakablick från eventet ackompanjerat till musik och eventuellt intervjuer.
  • Cutdowns

    • Nedklippning av huvudfilm till korta specifika budskapsfilmer som kan användas på sociala medier.
  • Typ av film

    • Önskat typ av innehåll. Fokus på att förmedla korrekt information eller prio på en skön känsla i eventfilmen?

Kundreferens: Kick-Off på Höghöjdsbana