Dokumentärfilm för YouTube, TV eller andra digitala ytor

ThunholmLife producerar och skapar dokumentärfilmer för olika ändamål. Ibland vänder jag mig direkt till privatpersoner när jag ser någonting som fångar mitt intresse. I andra fall kan organisationer/företag komma till mig med en fråga om dokumentärt berättande som har en kommersiell avsändare.

Involvera alla sinnen

Att göra dokumentärfilm är en härlig utmaningen där alla sinnena är viktiga för att skapa ett innehåll som är representativt för det som ägde rum under inspelningarna. Nyckeln är att lyssna in och vara på tårna under inspelningarna.

Vad vill vi säga med filmen? Matchar materialet vår initiala vision? Behöver vi tänka om, byta riktning? Och hur gör vi filmen till någonting som känns bra för alla inblandade? - Det finns många frågor och vägar att gå när man skapar dokumentärfilm.

Kreativ utmaning

Jag gillar den kreativa utmaningen med att skapa dokumentärfilm och älskar resan lika mycket som målet. Det är en förutsättning för att göra filmen rättvisa. Själva filmningen är bara en del av processen och dessförinnan jobbas det med moodboards, storyboards och i vissa fall rekning av potentiella inspelningsplatser.

När jag producerar dokumentärfilm är jag ofta någon med mig. Jag föredrar att ha ett litet team på plats för att skapa en så harmonisk stämning som möjligt. Ljudteknisk kör jag oftast trådlösa laviermyggor vid reality och shotgun-mick vid statisk intervju.

Ambitionen är att förverkliga drömmar och idéer, dels för mig själv men också ihop med andra. Jag är tacksam för alla kunder och bekanta som jag har fått chansen att jobba med. Se exempel på dokumentärfilm producerade av mig i portfolion.

  • Brainstorming

    • Vad vill vi undersöka eller fördjupa oss i? Finns det en story värd att berätta? Varför ska vi göra en dokumentärfilm?
  • Research

    • Vem, var, hur, när? Hur ska vi gå tillväga för att göra filmen så bra som möjligt utifrån givna förutsättningar?
  • Projektledning

    • Allt som har med inspelningen att göra, möten, körscheman, postproduktion m.m.

Kundreferens: Inasfina Rum