Resande Bröllopsfilmare i Sverige eller utomlands.

Boka mig som bröllopsfilmare för ert kommande bröllop. Jag uppskattar att resa och gör gärna bröllopsfilm på olika orter runt om i Sverige eller utomlands.

Jag erbjuder bröllopsfilm i olika format och längder. Vanligast är filmer på 5-8 minuter. Jag har satt ihop två bröllopspaket som skiljer sig i åt gällande heldag / halvdag.

Det bästa med att dokumentera bröllopsfilm är att varje film blir unik och det finns inget rätt eller fel sätt att göra det på. Har ni förslag eller idéer på hur ni vill utforma er bröllopsfilm så är jag mer än tacksam. Vi skapar ju filmen ihop - ni framför kameran och jag bakom. Låt oss skapa något utöver det vanliga! :)

För att kunna leverera film och bild av högsta kvalité är det viktigt att vi träffas innan och går igenom planen för dagen, och luftar idéer. Ett toppen-tillfälle att lära känna varandra lite bättre innan bröllopsdagen.

Bröllopsfilmare i Sverige- och utomlands.

2016 gjorde jag min första bröllopsfilm - ett magiskt bröllop på Marmorbruket utanför Kolmården. Sedan dess har det blivit ett antal bröllopsfilmer runt om i Sverige.

Det är väldigt speciellt att få äran att dokumentera ett bröllop. Det är intimt och du är i händelsernas centrum hela dagen. Och du gör ditt yttersta för att skapa magi tillsammans med brudparet...

Ring Linus

Bröllopsfilm "Emma & Linus" - Åsgård Mariefred

 • Paketval

  Ni väljer en paketlösning som passar er och anmäler ert intresse i kontaktformuläret nedan. Inkludera datum och plats så återkommer jag inom kort.

 • Återkoppling

  Jag kollar tillgänglighet och bekräftar bokningen inom de närmsta dagarna. Om vi är en match spikar vi datumet.

 • Betalningsvillkor

  Betalning sker i nära anslutning till bokning av bröllopsfilm.

 • Inför-möte

  Vi träffas fysiskt eller digitalt (beroende på vart ni befinner er) och går igenom önskemål, förväntningar och dagens hållpunkter. För-pepp!

 • Bröllopsdagen

  Jag anländer till platsen i god tid för att förbereda- och installera mig. Mitt uppdrag är att fånga dagens stora händelser! Jag är med så länge som ni önskar..

 • Leverans av bröllopsfilm

  Efter bröllopet börjar min redigeringsprocess som pågår i 1-4 veckor beroende på valt paket. Filmen levereras digitalt.

Min stil och process

Jag skulle säga att min stil är dokumentär med cinematiska inslag. Jag gillar att dokumentera händelserna ifrån ett gästperspektiv. Mitt mål med er bröllopsfilm är att den ska spegla dagen i sin helhet och generera en känsla som tar er tillbaka.

Jag använder ofta en gimbal i mina bröllopsfilmer för att få mjuka åkningar där kameran liksom svävar fram. Jag tycker att det inger en harmoni och elegans som tar filmen till högre höjder. Däremot kan en handhållen rörlig kamera förstärka energin i rummet när det t.ex. är dags för fest. Så mixen av flera olika kameratekniker gör slutresultatet dynamiskt och spännande att titta på.

I alla mina filmproduktioner är autenticitet viktigt. Vi gör inget som känns onaturligt eller obekvämt. En rekommendation är att avsätta tid för filmning under Golden Hour (solnedgång) för att fånga det drömmiga ljuset som ofta uppstår. Detta är så klart väder-beroende men prickar vi rätt så är det väl värt en paus från festligheterna. I anslutning till porträtt-fotograferingen är jag gärna med och samlar material som sedan vävs ihop med dagens övriga händelser.

Ett vanligt upplägg är att jag filmar förberedelser under förmiddagen, flyger drönare, samt förbereder mig inför vigseln. Jag filmar eventuell First Look om det är något ni önskar. När vigsel är igång rör jag mig runt vigselplatsen för att samla klipp. När vigseln är över filmas mingel och andra aktiviteter. Därefter filmas middagen i sin helhet med tal, bus, tårta, dans/fest. Om solen ligger rätt kan vi smyga iväg och filma lite vackra solnedgångs-sekvenser.

När bröllopet är över börjar redigeringsprocessen för mig. Här går jag igenom allt råmaterial och skapar en grundstruktur för filmen i ett första utkast. Filmen förfinas, synkas till musik, ljudeffekter och grafik adderas och slutligen görs färgkorrigeringen som gör att bröllopsfilmen får en filmisk, enhetligt look.

Alla paket inkluderar:

Film ifrån luften med drönare.

 1. Ett förplaneringsmöte fysiskt eller digitalt.
 2. En höjdpunksfilm som levereras i Ultra HD.
 3. En trailer-film anpassat för sociala medier.
 4. Licenserad musik för fri publicering online.
Boka via telefon

AKTUELLA BRÖLLOPSFILM-PAKET

Guld & Silver-paket

Filmpaket #1 - Guld (heldag)

33 000 SEK (ink.moms)

I guldpaketet ingår följande:

 • Bröllopsfilmare medverkar från förberedelser fram till fest.
 • Höjdpunktsfilm 7-8 min.
 • Trailer-film 90 sek.
 • Leverans inom 2 veckor.

Milersättning 40SEK/MIL tillkommer*

Filmpaket #2 - Silver (halvdag)

25 000 SEK (ink.moms)

I silverpaketet ingår följande:

 • Bröllopsfilmare medverkar från förberedelser fram till minglet.
 • Höjdpunktsfilm 4-5 min.
 • Trailer-film 90 sek.
 • Leverans inom 3 veckor.

Milersättning 40SEK/MIL tillkommer*

Filmpaket #3 - Utomlandsbröllop*

Vid bröllopsfilm utomlands tittar vi på ett eget upplägg. Skicka ett budgetförslag så ser vi om vi är en match.

Resekostnader samt logi tillkommer*

Tilläggstjänster*

 • Inspelning- och leverans av alla tal 3000 SEK
 • Leverans inom 7 dagar 5000 SEK
 • Allt inspelat material levererat på en extern hårddisk 5000 SEK

Bröllopsfilm "Matilda & Fredrik" - Rockelsta Slott

Boka bröllopsfilm.