Handgjorda plånböcker

Efter en månad i Bali började jag fundera på vad jag vill åka härnäst, och idén om att åka till Serbien dök då upp..

En vecka in i 2024 tog jag beslutet om att åka till Serbien utan att riktigt veta varför och vad jag skulle göra där. Men som alltid när man är ute och reser - saker och ting sker och det blir ofta bättre än vad man kan förutspå.

I slutet av resan träffade jag det vänliga paret bakom CRAFT&TOOL - Ett familjeföretag som gör handgjorda lädervaror i sin workshop i Užice. Tillsammans skapade vi en verksamhetsfilm som visar när Ivona och Sreten skapar sina plånböcker från scratch.

Det mest fascinerande med företaget är att de gör allting för hand och av ekologiska, högkvalitativa material. Boxarna som plånböckerna levereras i är handskurna, tråden till bomull påsarna skapas av kork, och det högkvalitativa ko-& häst-lädret importeras från Toscana.

Jag är så tacksam för detta projekt. Jag har lärt mig så mycket om mig själv och hur jag gillar att jobba. Även stort tack till berättarrösten Luke som tog filmen till högre höjder!

Verksamhetsfilm med CRAFT&TOOL:

Tillbaka till blogg